• Darmowa wysyłka od 180 zł!

  • Ulubione 0

Twój koszyk (0)

    Tartaric Acid

    Kwas winowy, znany także jako kwas L-(+)-tartarowy, to organiczny związek chemiczny należący do grupy hydroksykwasów. Ma wzór chemiczny C4H6O6, a jego nazwa systematyczna brzmi kwas 2,3-dihydroksybutandioowy. Jest to biały, kryształowy proszek, który naturalnie występuje w wielu roślinach, zwłaszcza w winogronach, a także w bananach, pomarańczach i innych owocach oraz w soku tych owoców. W przemyśle spożywczym kwas winowy jest ceniony przede wszystkim za swoje właściwości jako regulator kwasowości i naturalny konserwant. Znajduje zastosowanie w produkcji win, produktów piekarniczych, candy barów, owocowych deserów, a także w napojach gazowanych i niegazowanych. Kwas winowy ma właściwości antyoksydacyjne, co sprzyja zachowaniu świeżości i koloru żywności. Ponadto stosowany jest w medycynie w terapiach mających na celu neutralizację nadmiaru kwasów w organizmie. Jego soli, takie jak winiany, są wykorzystywane w wielu dziedzinach przemysłu, włączając w to przemysł spożywczy oraz farmaceutyczny, gdzie służą jako stabilizatory lub emulgatory.

    Czy Tartaric Acid jest składnikiem bezpiecznym dla alergików?

    Czy Tartaric Acid jest składnikiem naturalnym?


    Produkty zawierające Tartaric Acid:

    Pokazuje 1 - 4 z 4 wykników
    Product

    G9Skin - White In Milk Whipping Foam - Pianka do Mycia Twarzy z Kwasami AHA i BHA - 120 ml

    69.00 zł

    Product

    LalaRecipe - Yuzu Vita C Ampoule Pad - Rozjaśniające Płatki z Witaminą C - 150ml

    120.00 zł

    Product

    LalaRecipe - YUZU VITA C AMPOULE PAD SAMPLE - Rozjaśniające Płatki z Witaminą C - 2 szt

    6.00 zł

    Product

    Mohani - Regenerująco-Złuszczające Serum do Twarzy - Kwasy AHA - 30ml

    49.90 zł