• Darmowa wysyłka od 180 zł!

  • Ulubione 0

Twój koszyk (0)

    Rice Ferment Filtrate (sake)

    Rice Ferment Filtrate, znany także jako sake, to filtrat powstający w trakcie fermentacji ryżu, który jest kluczowym składnikiem japońskiego napoju alkoholowego sake. Proces produkcji obejmuje fermentację ryżu, który został zmielony, umyty i ugotowany, a następnie dodanie kultury Aspergillus oryzae do inicjacji procesu fermentacji. W tym procesie ryż przekształca się w bogaty w składniki odżywcze filtrat, który zawiera aminokwasy, witaminy, enzymy i kwasy organiczne. Rice Ferment Filtrate jest ceniony w kosmetyce za swoje właściwości nawilżające, odżywcze i odmładzające. Aminokwasy zapewniają skórze nawilżenie, podczas gdy witaminy i minerały wspomagają jej regenerację, co prowadzi do poprawy ogólnej elastyczności i gładkości cery. Dodatkowo, filtrat sake ma działanie rozjaśniające i wygładzające, dzięki czemu może przyczyniać się do wyrównywania kolorytu skóry oraz redukcji widoczności drobnych linii i zmarszczek. Swoje zastosowanie znajduje w różnorodnych produktach kosmetycznych, takich jak toniki, kremy, esencje, a nawet produkty do mycia twarzy, gdzie pełni funkcję odżywczą i poprawiającą kondycję skóry.

    Czy Rice Ferment Filtrate (sake) jest składnikiem bezpiecznym dla alergików?

    Czy Rice Ferment Filtrate (sake) jest składnikiem naturalnym?


    Produkty zawierające Rice Ferment Filtrate (sake):

    Pokazuje 1 - 3 z 3 wykników
    Product

    Dr. Althea - 15% Niacinamide Purity Serum - Serum z Niacynamidem - 30ml

    109.00 zł

    Product

    G9Skin - White In Milk Toner - Tonik Rozjaśniający Przebarwienia - 300 ml

    99.00 zł

    Product

    G9Skin - White In Milk Whipping Foam - Pianka do Mycia Twarzy z Kwasami AHA i BHA - 120 ml

    79.00 zł