• Darmowa wysyłka od 180 zł!

  • Ulubione 0

Twój koszyk (0)

    Phosphatidylcholine

    Fosfatydylocholina to związek chemiczny należący do grupy fosfolipidów, które są jednymi z głównych składników błon komórkowych. Znana także pod nazwą lecytyny, fosfatydylocholina występuje w wielu produktach spożywczych, takich jak żółtko jaj, soja, wątroba, orzeszki ziemne i inne. Jest nie tylko niezbędnym elementem każdej komórki ludzkiego ciała, ale również pełni ważną funkcję w metabolizmie tłuszczów, wspomagając ich rozkład i transport w organizmie. W przemyśle spożywczym fosfatydylocholina jest wykorzystywana jako emulgator, co oznacza, że pomaga w mieszaniu tłuszczów z wodą, zapobiegając ich rozdzielaniu się. Dzięki temu składnikowi konsystencja wielu produktów spożywczych takich jak sosy, majonez czy produkty wysokotłuszczowe jest jednolita i przyjemna dla konsumenta. Oprócz zastosowań spożywczych fosfatydylocholina ma także zastosowanie w medycynie. Jest badana w kontekście leczenia różnych chorób, w tym schorzeń wątroby i choroby Alzheimera, ze względu na jej zdolność do poprawy funkcji i regeneracji komórek. Ponadto jest składnikiem niektórych suplementów diety oraz preparatów wspierających pracę mózgu, ponieważ może przyczyniać się do poprawy pamięci i funkcji kognitywnych.

    Czy Phosphatidylcholine jest składnikiem bezpiecznym dla alergików?

    Czy Phosphatidylcholine jest składnikiem naturalnym?


    Produkty zawierające Phosphatidylcholine:

    Pokazuje 1 - 1 z 1 wykników
    Product

    Isntree - TW-REAL Eye Cream - Przeciwzmarszczkowy Krem ​​pod Oczy - 30ml

    64.00 zł