Darmowa wysyłka od 180 zł!
Nonfat Dry Milk, znane również jako odtłuszczone mleko w proszku, jest produktem uzyskanym przez odparowanie wody z odtłuszczonego mleka. Proces ten zachowuje większość wartości odżywczych mleka, jednocześnie eliminując niemal całą zawartość tłuszczu. Powstały susz charakteryzuje się długotrwałą trwałością i łatwością przechowywania, dzięki czemu jest wygodnym wyborem w sytuacjach, gdy świeże mleko może być niedostępne. Nonfat Dry Milk jest bogate w białko, wapń, witaminy z grupy B oraz witaminę D. Stosowane jest zarówno w przemyśle spożywczym, w produkcji ciast, zup oraz sosów, jak i w codziennym użytku domowym, np. w przygotowywaniu napojów mlecznych czy odtworzeniu półpłynnych mlecznych produktów. Proszek ten może być również wykorzystywany do wzbogacania wartości odżywczych innych posiłków, wzbudzając zainteresowanie szczególnie wśród osób dbających o niską zawartość tłuszczu w swojej diecie.