Darmowa wysyłka od 180 zł!
Lactobacillus/Salix Purpurea Bark Ferment Extract to specjalny ekstrakt fermentowany, pochodzący z kory wierzby purpurowej (Salix Purpurea) przy użyciu bakterii Lactobacillus. Jest to innowacyjny składnik stosowany w kosmetyce ze względu na jego właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i kondycjonujące skórę. Kora wierzby purpurowej jest naturalnym źródłem salicyny, która jest prekursorem kwasu salicylowego, znanego ze swoich właściwości wygładzających i odświeżających skórę. Proces fermentacji przez bakterie Lactobacillus zwiększa biodostępność aktywnych składników, co sprawia, że są one lepiej przyswajane przez skórę. Dzięki temu ekstrakt ten może pomóc w redukcji zaczerwienień, uspokojeniu skóry oraz wzmocnieniu naturalnej bariery ochronnej skóry. Jest idealny do zastosowania w produktach dla cery wrażliwej, skłonnej do podrażnień oraz w produktach anti-aging.