• Darmowa wysyłka od 180 zł!

  • Ulubione 0

Twój koszyk (0)

    Hydrolyzed Corn Starch

    Hydrolyzed corn starch, zwany też hydrolizowanym skrobią kukurydzianą, to składnik otrzymywany przez hydrolizę skrobi kukurydzianej. W tym procesie długie łańcuchy skrobi są rozkładane do krótszych jednostek za pomocą wody oraz enzymów lub kwasów. Wynikającym produktem jest substancja, która łatwiej się rozpuszcza i wykazuje lepszą przyswajalność. Hydrolizowana skrobia kukurydziana jest często stosowana jako dodatek stabilizujący, zagęszczający i emulgujący w różnych produktach spożywczych, takich jak napoje, desery, sosy czy produkty mleczne. Dzięki swoim właściwościom jest także wykorzystywana w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym, gdzie służy jako nośnik substancji aktywnych lub jako składnik nawilżający w kremach i balsamach. Jest to składnik ceniony zarówno za swoje właściwości technologiczne, jak i za niski potencjał alergizujący.

    Czy Hydrolyzed Corn Starch jest składnikiem bezpiecznym dla alergików?

    Czy Hydrolyzed Corn Starch jest składnikiem naturalnym?


    Produkty zawierające Hydrolyzed Corn Starch:

    Pokazuje 1 - 1 z 1 wykników
    Product

    Beauty of Joseon - Red Bean Water Gel - Żelowy Krem Nawilżający - 100ml

    65.00 zł