• Darmowa wysyłka od 180 zł!

  • Ulubione 0

Twój koszyk (0)

    Hydrolyzed Corn Protein

    Hydrolizowane białko kukurydziane to składnik pochodzenia roślinnego uzyskiwany przez działanie enzymów na kukurydzę, co prowadzi do rozkładu większych białek do mniejszych peptydów i aminokwasów. Proces ten, nazywany hydrolyzacją, zwiększa rozpuszczalność i biodostępność białek. Hydrolizowane białko kukurydziane jest często wykorzystywane w przemyśle spożywczym jako dodatek smakowy, poprawiający nutę umami w produktach takich jak zupy instant, sosy, przyprawy czy produkty mięsne. Ze względu na swoje właściwości hipoalergiczne, jest też powszechnie używane w produktach dla osób nietolerujących glutenu. W kosmetyce znajduje zastosowanie jako składnik nawilżający i kondycjonujący, występujący w produktach do pielęgnacji włosów i skóry, takich jak szampony czy kremy. Jego zastosowanie jest doceniane zarówno ze względu na naturalne pochodzenie, jak i skuteczność działania.

    Czy Hydrolyzed Corn Protein jest składnikiem bezpiecznym dla alergików?

    Czy Hydrolyzed Corn Protein jest składnikiem naturalnym?


    Produkty zawierające Hydrolyzed Corn Protein:

    Pokazuje 1 - 3 z 3 wykników
    Product

    Aromatica - Rosemary Scalp 3-in-1 Treatment - Rozmarynowa Odżywka do Włosów - 160ml

    77.00 zł

    Product

    LaQ - Szampon Regenerujący z Witaminami - 300 ml

    22.00 zł

    Product

    LaQ - Szampon Wzmacniający z Biotyną - 300 ml

    22.00 zł