• Darmowa wysyłka od 180 zł!

  • Ulubione 0

Twój koszyk (0)

    Gellan Gum

    Gellan gum jest hydrokoloidem, co oznacza, że jest substancją zdolną do żelowania lub stabilizowania roztworów wodnych. Pozyskiwany jest z fermentacji cukru przez specyficzne bakterie - Sphingomonas elodea. Stosowany jest głównie jako środek zagęszczający, stabilizujący i żelujący. Zapewnia doskonałą teksturę i strukturę produktom spożywczym takim jak dżemy, galaretki, wyroby mleczne czy napoje. Charakteryzuje się wyjątkową zdolnością do tworzenia mocnych, elastycznych żeli, które mogą być przeźroczyste lub mętne w zależności od zastosowania. Gellan gum wykazuje również bardzo dobrą odporność na obróbkę cieplną i pH, co czyni go idealnym do użycia w szerokiej gamie produktów spożywczych poddawanych procesom pasteryzacji czy sterylizacji. Jest ceniony za swoje właściwości wegańskie i bezglutenowe, co sprawia, że jest dobrym wyborem dla osób na specjalnych dietach. Dodatkowo, jako dodatek do żywności (oznaczany numerem E 418), jest uznawany za bezpieczny i skuteczny składnik przez współczesne regulacje żywnościowe.

    Czy Gellan Gum jest składnikiem bezpiecznym dla alergików?

    Czy Gellan Gum jest składnikiem naturalnym?


    Produkty zawierające Gellan Gum:

    Pokazuje 1 - 2 z 2 wykników
    Product

    Anua - Niacinamide 10% + TXA 4% Serum - Serum Rozjaśniające z Niacynamidem - 30ml

    119.00 zł

    Product

    Bueno - Bakuchiol Anti Wrinkle Ampoule Eye Patch - Liftingujące Płatki pod Oczy z Bakuchiolem i Retinolem - 60 sztuk

    129.00 zł