• Darmowa wysyłka od 180 zł!

  • Ulubione 0

Twój koszyk (0)

    Caffeic Acid

    Kwas kawowy, znany również jako kwas 3,4-dihydroksycynamonowy, to organiczny związek chemiczny należący do grupy polifenoli. Jest szeroko rozpowszechniony w roślinach, znajdując się w takich produktach jak kawa, wino czy oliwki, a także w licznych owocach i warzywach, takich jak jabłka, gruszki, bądź szpinak. Stanowi składnik wielu ziół i jest ceniony ze względu na swoje właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne oraz antykancerogenne. Kwas kawowy wykazuje działanie ochronne na organizm ludzki, pomagając w neutralizowaniu wolnych rodników, co może opóźniać starzenie się komórek oraz zmniejszać ryzyko rozwoju niektórych chorób przewlekłych, w tym chorób serca i cukrzycy. Ponadto, stosowany jest w kosmetyce dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym, które mogą przyczynić się do poprawy wyglądu skóry, zwiększenia jej elastyczności i zmniejszenia oznak starzenia. Jest to składnik cenny zarówno w suplementacji, jak i w produktach pielęgnacyjnych.

    Czy Caffeic Acid jest składnikiem bezpiecznym dla alergików?

    Czy Caffeic Acid jest składnikiem naturalnym?


    Produkty zawierające Caffeic Acid:

    Pokazuje 1 - 2 z 2 wykników
    Product

    Vianek - Prebiotyczne Serum do Twarzy Nawilżające z Trehalozą - 30 ml

    21.50 zł

    Product

    Vianek - Prebiotyczny Nawilżający Krem do Twarzy na Dzień z Trehalozą - 50 ml

    23.00 zł