Darmowa wysyłka od 180 zł!
Ekstrakt z fermentacji Bacillus/soja, inaczej Bacillus/soybean ferment extract, to unikatowy składnik kosmetyczny pozyskiwany przez fermentację bakterii Bacillus z soją. Technika fermentacji pozwala na przekształcenie naturalnych składników soi w substancje o większej aktywności biologicznej i lepszej przyswajalności przez skórę. Dzięki temu składnikowi kosmetyki mają silniejsze działanie przeciwstarzeniowe, nawilżające i regenerujące. Produkty z tym ekstraktem są również cenione za swoje właściwości antyoksydacyjne, które pomagają zwalczać wolne rodniki oraz opóźniać procesy starzenia się skóry. Jest to popularny komponent w produktach przeznaczonych do pielęgnacji cery suchej, wrażliwej oraz zniszczonej, a także w produktach antyaging. Ekstrakt z fermentacji Bacillus/soja jest także bogaty w witaminy i aminokwasy, które odżywiają skórę, przywracając jej elastyczność i zdrowy wygląd.